No utilitzis una Wall tablet per fitxar per reconeixement facial
2 de febrer de 2022 | 3 minuts de lectura

No utilitzis una Wall tablet per fitxar per reconeixement facial

Des que a Espanya les empreses estan obligades a portar el registre de la jornada laboral dels treballadors, ha proliferat l’ús de tauletes de propòsit general per utilitzar-les com a punts de fitxatge.

Aquestes tauletes (conegudes també com “Wall tablets”, perquè acostumen a instal·lar-se en una paret) identifiquen els treballadors mitjançant reconeixement facial.

Tot i això, l’ús de Wall tablets és una mala idea per registrar els fitxatges dels treballadors perquè disposen de càmeres convencionals que no són capaces de distingir si “el que veuen” és una cara de veritat o una foto.

Les càmeres dels mòbils o tauletes simplement capturen la imatge en 2 dimensions i sense tenir en compte la informació present en altres longituds d’ona.

Les longituds d’ona caracteritzen la llum reflectida pels objectes que s’estan fotografiant, i en general les tauletes capturen només les longituds d’ona de la llum visible (la que veuen els nostres ulls).

Però hi ha més longituds d’ona com la de la llum infraroja, que és molt important per determinar si l’objecte davant d’una càmera és un rostre humà real, o no.

Així que, efectivament, si es fa servir una tauleta genèrica per fitxar, un treballador pot suplantar la identitat d’un altre si utilitza una foto d’aquest últim i la col·loca davant de la càmera.

La conseqüència immediata d’aquesta debilitat és que un treballador pot fitxar per un altre per simular la seva assistència, i això és inacceptable si la intenció és disposar d’una solució fiable de control horari.

A més, hi ha un altre inconvenient de les tauletes per fitxar amb reconeixement facial: la seva efectivitat depèn molt de les condicions de llum ambient, per la qual cosa no es podran instal·lar a llocs amb reflexos o amb una il·luminació insuficient.

L’única manera d’evitar tots aquests problemes és utilitzant terminals o rellotges de fitxar de reconeixement facial, que utilitzen una tecnologia molt més avançada que les tauletes de propòsit general basada en la captura d’imatges 3D i l’ús de llum infraroja.

És cert que un rellotge de fitxar pot resultar més car que una tauleta, però cal tenir en compte que és un dispositiu específicament dissenyat per al propòsit de fitxar.

A més, un rellotge de fitxar està pensat per durar, per estar funcionant sense interrupcions durant diversos anys, 24 hores al dia, mentre que una tauleta en general està dissenyada per a un ús particular, molt menys intensiu.

I recordeu el problema de l’obsolescència programada inherent a tots els dispositius mòbils? Així és! Una tauleta genèrica pot deixar de funcionar per incompatibilitat amb les noves versions del programari o del sistema operatiu. Això no passa amb un rellotge de fitxar, la vida útil del qual acaba quan, simplement, es fa malbé per una avaria.

Amb aquest article, esperem haver deixat clar perquè no convé utilitzar una Wall tablet per fitxar i, en canvi, per què un rellotge de fitxar és un dispositiu més convenient.

A Imesd no només comercialitzem rellotges de fitxar de reconeixement facial sinó que prèviament els apliquem un intensiu procés d’homologació que garanteixen als nostres clients una qualitat de producte excel·lent i compatible amb totes les nostres solucions de control horari.