Com escollir el software de control horari i control de presència adequat
1 de desembre de 2021 | 3 minuts de lectura

Com escollir el software de control horari i control de presència adequat

Quin software de control horari i presència he d’escollir? Al mercat existeixen un gran nombre de programes amb diferents funcionalitats, però a l’hora d’escollir el software adequat, per controlar el compliment horari dels empleats de la nostra empresa, hem de tenir en compte les seves necessitats reals, ja que podem acabar adquirint un software costós i sobredimensionat o bé un programa massa senzill amb especificacions que ens quedin curtes.

En aquest article t’oferim una infografia a mode de guia per saber què necessites, i et recomanem segons cada cas el software de control horari i/o el software de control de presència que podria satisfer millor les necessitats de la teva empresa.

Quan la senzillesa és la prioritat

Si els empleats pràcticament realitzen sempre els mateixos horaris, i simplement vols portar un control de les hores que treballen sense necessitat de més detalls com controlar quan estan de baixa i/o quan han de fer vacances, llavors l’aplicació Numa/LE bàsica (sense opcions) és la més adequada. Aquest software de control horari és molt fàcil d’utilitzar i també és el més econòmic. Permet generar informes bàsics de presència i no requereix dedicar-li gaire temps.

Senzillesa, però amb més potència

La versió bàsica de Numa/LE pot resultar insuficient si volem automatitzar el control de les baixes laborals o si volem controlar els dies de vacances realitzats i pendents del personal. No obstant, la seva versió ampliada (amb les opcions de calendaris i/o incidències) ofereix aquestes característiques i, a més, permet obtenir informes de presència més detallats. Malgrat disposar d’aquestes característiques, l’aplicació segueix requerint poc temps de dedicació i resulta fàcil configurar els paràmetres de funcionament.

Control horari i presència d’altes prestacions

Amb Numa/Plus passem a un altre nivell quant a sofisticació del control horari i control de presència. Entre altres coses, AtlasTime incorpora una gestió avançada d’incidències (baixes laborals, sortides de feina, etc) i permet l’exportació de dades per a que puguin introduir-se en un programa de nòmines. A més és modulable, és a dir, permet incorporar de manera opcional característiques que no tenen relació directa amb el control horari.

Característiques avançades

Finalment, si optem per la versió Numa/Premium, podrem gaudir de les característiques més avançades de tota la nostra gamma de software de control horari i control de presència. Entre elles, podem destacar:

  • La gestió de fons de vacances, que permet traspassar d’un any al següent dies lliures i de vacances que no s’hagin realitzat.
  • La regularització automàtica del saldo d’hores treballades, que ajusta de manera automàtica el valor de les hores treballades de més o de menys en funció d’unes regles.
  • La localització de persones, que permet conèixer en temps real a quin lloc de l’empresa es troba una persona, podent controlar l’aforament i l’abandonament de sales, o conèixer qui està present en l’empresa en situacions d’emergència.
  • Un sistema de notificacions per email, que informa a caps de personal i empleats de tot tipus de notificacions, com errors de marcatge, absències excessives, etc…
Veure totes les funcionalitats de Numa